Miranda Custic-Schellingerhout, paragnost en sjamaan - paranormaal.blog.20081114

Nog niet zolang geleden hoorden we via de media dat mogelijke aanwijzingen uit een reading over de Posbankmoord in de 2de serie van Het Zesde Zintuig de zaak hebben vlotgetrokken. Inmiddels zijn er aanhoudingen geweest en hopen we natuurlijk dat de moord op Alex Wiegmink opgelost kan worden. De reading kwam van Miranda Custic-Schellingerhout, tijd dus om haar eens te benaderen en te vragen naar haar verhaal.

Opmerkelijk genoeg is Miranda slechthorend, ze observeerde veel hierdoor en zag aan de lichaamstaal dat het gezegde niet overeen kwam met wat ze voelde. Ze schreef alles op in haar dagboek.

Miranda komt uit een streng gelovig gezin, ze zegt het als volgt:" Als kind ben ik streng opgegroeid in het Jehovah's Getuige geloof. Geboren, getogen en zelfs gedoopt. Ik mocht werkelijk niks. Geen verjaardagen, kerst etc. Al ging ik wel eens stiekem naar een verjaardagsfeestje van een klasgenootje, maar als mijn vader daar achter kwam waren echt de poppen aan het dansen." Haar broer ging altijd als chaperone mee!

En toch kwam het helemaal goed met Miranda zo hebben we kunnen zien op TV. In aflevering 4 in de eerste serie van het Zesde Zintuig bij RTL 4 was Miranda te zien in de Posbankreading. En over die reading heeft ze zelf nog een aanvulling:" Inzake de Posbankmoord heb ik veel meer gezien dan is uitgezonden; ik zag hoe de man is vermoord, hoe de daders er uitzagen, dat ze hem weg hebben gehaald, zijn auto doorzocht, omschreef het huis waar hij net zijn schilderklus had afgemaakt tot in detail aan de broer etc. dat het een roofmoord was en niet zoals de latere finaliste zei een homomoord.

Een week later vertelde Hans Dekkers bij RTL Boulevard dat degene die was afgevallen, pas NA de opname is gaan praten en dat die band door de politie is opgevraagd. Alles wat ik heb gezegd was echter TIJDENS de opname. Je kan immers ook geen opname band hebben als de opnames gestopt zijn! Later werd het mij ook verboden om met RTL Boulevard te gaan praten omdat zij met mij, de broer en een camera naar de Veluwe terug wilden.

Op mijn vraag aan de redactie waarom ze niet alles hebben uitgezonden kreeg ik het antwoord dat anders de puntentelling niet had geklopt......"

Dan nu het vervolg op de vele contacten met Miranda.

Ik stelde haar een aantal vragen want ik heb zoveel informatie gekregen over Miranda... Stel een vraag en weet dat je echt alles over haar te weten kunt komen. Maar de ruimte is beperkt he..

Hoe oud was je toen je als eerste je gave ontdekte? "Echt paranormaal werd ik op de dag dat mijn moeder ging overlijden, op 17 mei 1999." Ze vertelde me echter ook als kind al de geest van een oude man bij haar in huis te hebben gezien. En te kunnen voelen hoe mensen in elkaar steken.

Hoe ben je ermee omgegaan? "Tsja...het was onwerkelijk, ik ging lezen hoe iets voelde zoals heldervoelen, hoe je je kon afsluiten. Echter in de tijdschriften die ik las kon ik me niet vinden. Ik hoor namelijk nooit rare gidsnamen. Zie ook bij mensen alleen overledenen die close familie zijn geweest, vaak hebben ze hen niet eens gekend. Ook hier weer geen rare Indianen namen. Verder is het een kwestie van golf bewegingen geweest. Als je net aan een ding bent gewend, ging ik weer een duik nemen, voelde me echt ziek en hopla kwam weer met de golf naar boven en ontdekte dat ik ineens kon helderhoren en zo kwam de rest er ook bij." Veel geleerd heeft ze dus in de loop der tijd, maar vooral uit eigen ervaringen. Ze vertelt over het ermee omgaan vervolgens dit:" Er mee omgaan.... je staat er bij en kijkt naar jezelf en herkent jezelf langzamerhand niet meer terugnu weet ik niet beter en ken mezelf van vroeger niet meer zowat haha!"

Was het moeilijk om het in je omgeving geaccepteerd te krijgen? "Niet zo, mijn vader was al paranormaal en mijn moeder en opa waren dat natuurlijk ook. In het begin kijken mensen je wel vreemd aan, echt van ja hoor. Maar naarmate je vordert in je ontwikkeling konden ze er niet er omheen. Alleen, je ziet zoveel, maakt zoveel mee en je kan het eigenlijk nergens delen. Dat maakte het hele proces heel erg eenzaam. Je probeert dan wel eens wat te vertellen maar als het voor jezelf al bijna niet te vatten is, hoe moet een ander die niks ziet, het dan wel een beetje kunnen bevatten?" Een heftige periode voor Miranda, maar ze zegt er nog meer over:" Ik trok me terug. Dat doe ik nog eigenlijk. Door Het Zesde Zintuig merk ik wel dat mensen je helemaal accepteren wie je bent waar je ook komt."

Hoe lang ben je al met je gave bezig en hoe werk je het liefste? "Vanaf de dag van overlijden van mijn moeder ben ik er mee gaan werken want toen openbaarde het zich echt bij mij. Om precies te zijn tijdens mijn werk. Door mijn werk ben je natuurlik steeds bezig met het paranormale dus alles wat je erbij krijgt, gebruik je en daardoor ontwikkelde ik me steeds sterker."

Zelf gebruikt ze het liefste haar heldervoelendheid. En omschrijft het als volgt:" Ik vond heldervoelen altijd het makkelijkst. Het gaat namelijk door mijn lichaam en organen heen, dus je kunt daar niet fout gaan en twijfelen. Probleem is wel dat het me lichamelijk kan uitputten.

Ze heeft nog meer gedaan, zo vertelt ze me, zoals handopleggingen. "Ik heb ook jarenlang handopleggingen gedaan zeg maar paranormaal genezen maar sinds een paar maanden ben ik daar mee gestopt. Ik werd gek van de trillingen die in mijn lichaam bleven zitten als ik iemand maar even vast had gehouden. Voor de mensen zelf was het een fijne ervaring om de warmte te voelen maar mijn kracht is nu zo sterk dat ze die ook voelen, sensatie's door het hele lichaam, tintelingen, pijnen versterken en weggaan door alleen bij me in de buurt te zijn. Ik heal nu alleen nog maar op afstand."

Haar werkwijze nu omschrijft ze als volgt: "Ik werk nu het liefst met mijn ogen dicht of ik kijk een andere kant op als ik iemand een reading geef. Heldervoelen en helderzien gaan bij mij namelijk door elkaar heen. Dus ik voel razend snel wat iemand mankeert en zie in de psyche van de mens wat er aan de hand is. Veel dingen zie ik in beelden en krijg daar van boven weer een uitleg bij. Door de compacte uitspraken zie je hele emotionele mensen tegenover je. Blijkbaar zijn net die paar woorden/zinnen datgene dat ze raakt en waar ze mee aan de slag moeten."

Ze vertelt verder over die manier van werken:" Daarna ga ik eventueel verder kijken in de toekomst. de ene keer zeg ik dingen zelf de andere keer vragen mensen gericht en krijgen gericht antwoord. Ik werk ook heel snel. Kan van de ene persoon direct overschakelen naar de ander die er naast zit of naar iemand die er niet is. Tijdens het maken van resonantie, dat gaat niet op gevoel, dat is geleerd, kan ik nog steeds doorgaan met zien en voelen. Ook hoor ik veel praten in mijn hoofd en dat kan vaak heel snel gaan, dan moet ik zowat achter ze aan hollen om te vertellen wat er vertelt wordt. Een ding is zeker. Ik werk absoluut nergens aan mee. Geen kaarten, foto's etc. heb ook niks bijzonders in mijn praktijkkamer staan."

Je hebt een eigen praktijk, hoe lang heb je deze al en hoe kunnen mensen je benaderen? " Ik ben zo'n 11,5 jaar geleden begonnen met mijn vader maar die stopte ermee. Nu ben ik bijna 10 jaar met een eigen praktijk aan het werk als sjamaan. Mensen zie ik op de Haagse Paraview Beurs en via mijn site is het bereik zeker groter geworden

Rest mij nog Miranda te bedanken voor een boeiende uitwisseling van heel informatie Dank je wel!

0
0
0
s2sdefault