In ons huidige leven ervaren we vaak veel stress.

Acute stress geeft doorgaans geen problemen, maar wanneer we lange tijd stress ervaren, vormt zich chronische stress. Dit geeft een neerslag in lichaam en geest, waardoor we angsten, depressie’s etc. kunnen gaan ontwikkelen.

Het leven vormt zich door een aaneenschakeling van ervaringen, wat zich later vertaald door vooral traumatische ervaringen in deja vu’s.

Naar gelang de hoeveelheid stress met deze periodes gepaard is geweest, zal ook de deja vu’s zo worden ervaren.

Oude patronen zullen zich blijven herhalen, aangezien we steeds door de deja vu’s terugvallen in vlucht- of verdedigingsgedrag.

Vele agressieve mensen hebben een back off systeem ontwikkelt; blijf weg anders ga ik geweld gebruiken, terwijl de persoon in kwestie eigenlijk alleen maar heel erg bang is.

Drie organen in ons lichaam reguleren ons vlucht- en verdedigingsgedrag; de hypothalamus, de pijnappelklier en de bijnieren.

In situatie’s van stress komen hiervan stresshormonen vrij die we op dat moment nodig hebben om juist te kunnen reageren.

Als deze stresshormonen niet gekalmeerd worden door bijvoorbeeld steeds herhalende bedreigende situatie’s, ontstaat chronische stress.

Chronische stress put ons uit, blokkeert ons brein en functioneren en maakt ons ziek.

Bij stress scheidden de bijnieren teveel cortisol af welke schade oplevert aan de hippocampus.

Als de hippocampus goed functioneert, kan dit orgaan zelf de hoeveelheid cortisol reguleren aan het stress moment.

Door trauma’s uit ons verleden wordt de hippocampus beschadigd en wordt er meer cortisol geproduceerd dan nodig is.

Ik noem het zo; vele jaren worden we zodanig uitgeput, dat ons elastiek volledig is uitgerekt.

Door de sjamaanse energie te sturen naar deze organen, wordt het brein opnieuw ingesteld.

Vandaar dat mensen die de sjamaanse workshop sessie ondergaan, een totaal gevoel van loslaten ervaren.

Sommigen ervaren een compleet “ wiet” moment, anderen voelen "niets" ofwel het teveel voelen en ervaren is zowat uitgeschakeld.

De deja vu’s van het verleden waren onze grootste vijand, daar het ons leidde steeds weer te handelen vanuit ons oude gedragspatroon.

Onze grote vijand is namelijk juist vanuit oud gedragspatroon te reageren.

Door dit te doorbreken, verandert je leven.

De persoon gaat leven vanuit een nieuw gevoel van bewustzijn. Het oude achter zich latend. Wel kunnen zien, maar niet meer de diepe pijn er van kunnen ervaren.

Wetend dat de richting in je leven die je wordt gegeven, door de geesten worden begeleid.

Rationele angst wordt verdreven door geleide intuitie.

Door de thermostaat van de hippocampus op een normale stand te zetten, komt de mens terug naar de persoon die hij/zij ooit was van voor de trauma’s die men heeft meegemaakt.

De weg van het leven als een sjamaan is begonnen…

 

De sjamaanse workshop sessies hebben een bijwerking die gepaard kunnen gaan met boosheid, emotioneel zijn en heel moe worden. Ik ga niet terug naar wat er precies in het verleden heeft plaatsgevonden. Als ik dingen moet zien en doorgeven krijg ik dat vanzelf.  Het belangrijkst is dat ik kan zien en voelen wat het verleden met je heeft gedaan. Door situatie's tegen te komen waar je al lang genoeg van hebt, welke jouw trauma's hebben gegeven, krijg je zelf triggers. Dat is een soort moment opname waardoor je ook meteen door hebt welk effect dit op je leven hebt gehad. Daarna resoneer je vanzelf weer door. De moeheid komt vaak, omdat door alle stress en verkrampingen in het dagelijkse leven welke vaak allang aanwezig is, losgelaten gaat worden. Waar je vroeger ja op zei ga je nu meer je eigen weg op en zal je anders gaan reageren tegen personen en situatie's. Ik noem vooral de eerste workshop Me Myself and I aangezien je ondanks dat je er niets voor hoeft te doen, vanzelf door resoneert en geen behoefte hebt aan anderen en hun problemen. Je bent bezig met je eigen resonantie en hebt je eigen rust hiervoor nodig.  

 

Als je de mensen leert een beter evenwicht

in zichzelf leert vinden

Als je ze leert hoe ze sterker kunnen zijn

Hoe ze richting kunnen geven aan hun leven

En hoe ze

Als ze goed in balans zijn

Op moeder aarde verder kunnen gaan

Dan is dat genezing

Je neemt alle kleien pijnstjes weg

Wanneer je mensen leert onafhankelijk te zijn

Wanneer mensen gecentreerd zijn

Weten ze dat ze de energie

uit het universum kunnen halen.

 

 

0
0
0
s2sdefault