De dag begint warm.
Ze wordt haar bed zowat uitgestoomd. Loom strekt ze zich uit en gaapt net zoals haar moeder het altijd deed.
Luid...met een speciale klank erin blijkbaar. De krant ligt al op de mat.
Heeft ze er zin in om deze te gaan lezen of slaat ze maar een keer over. Eigenlijk boeit haar de huidige besprekingen niet van al dat politieke gewauwel.
De Messias is eigenlijk door zichzelf en zijn grote partijgenoten verstrikt geraakt in een web waar niemand meer weet hoe ze zich eruit kunnen krijgen.
Dat zo velen op hem hebben gestemd. Bizar. Typisch de linkse jeugd. Wacht maar tot je ouder wordt. Dat er enig besef van realiteit zich gaat voordoen.
Niet de overheid of je ouders je studie betalen maar je er echt zelf voor staat.
De vleugen van herinneringen van "domme onnozele" studenten gaan door haar bewustzijn.
Altijd had ze zich al afgevraagd waarom ze anders was en dacht dan anderen.
Op school de outcast. Met een immer hard werkende vader die hetzelfde eiste van zijn kinderen en op school met een test moest meedoen waar je politiek gezien zou staan. Hele klas extreem links en zij als enige rechts. Het stemde haar tot nadenken en vooral observeren.
Ze was nooit onderdeel van een groep of geheel geweest. Overtuigen en overtuigd worden stonden niet in haar opvoed woordenboek.
Werken was het motto. Zijn wie je bent.
Het boeren gehucht ingeruild voor de stad en daarna tussen de kakkers.
Door haar lange oogleden en de stilte in haar zag ze alles. Doorzag ze alles. De eigenschappen en geheimen van anderen. Mens en dier. De dieren trokken haar. Ze waren altijd zuiver.
Menig mens is haar prille jeugd niet.
Levend in haar eigen cocon van zichtbaar aanwezig, maar niet horend aanwezig.
Ze slaat de krant open en laat haar blik glijden over de pagina's en artikelen.
Bij sommige krijgt ze meteen beelden. Wat leugens zijn en wat er uit zal komen. De tijd zal het leren.
De meeste mensen veranderen niet.
Hun patroon is op voorhand voor haar herkenbaar. Het is uitsluitend wachten totdat het moment van uiting zich aan dient. Met een glimlach om haar mond doet ze zich herinneren dat een van haar kinderen haar had verteld dat ze hun profiling had geleerd. Hmm. Was dat zo. De herinneringen gaan een stuk terug en de beelden komen naar boven. Inderdaad hadden ze bewust en onbewust haar manier van leven en overleven met een slecht gehoor overgenomen. Het hun eigen gemaakt om hun moeder te kunnen begrijpen.
Vreemde gewaarwording. Kinderen die je laten zien dat zij allang wisten wat artsen niet wisten. De natuur past zich op deze manier perfect aan. Ze doen hun voordeel ermee.
De gillende kinderen van buren verderop verstoren de rust. Waar is de tijd gebleven dat je een oorvijg kreeg als je de omgeving tot last was.
De energie van de te beginnen praktijk dag dient zich aan.
De loomheid die haar deed ontwaken schakelt om naar een gevoel dat het een lange te lange dag gaat worden.
Ze weet uit ervaring dat haar energie aan het vetanderen is naar de sjamaanse praktijk energie.
Nog even kijkt ze op haar telefoon of er berichten staan waar op gereageerd moet worden.
Ze voelde een energie de laatste tijd.
Geen goede en wist van wie van haar overleden vader. De oude sjamaan waar deze vandaan kwam. De vrouw die aan voodoo deed. De moslima met haar talrijke leugens om hem in te palmen en te trouwen. Ze gaat nog even haar gevoel volgen en ziet foto's staan van 2009. De vrouw waar hij mee had willen trouwen staat vrolijk met een andere man. Haar eigen gevoel is uitgeschakeld. Het is verleden tijd. Echter haar vader laat haar de agenda's en bankafschriften zien. Hoe hij belogen is in een tijd dat hij liefde en genegenheid zocht. Zo velen jaren voorgelogen. Ziende blind...nee hij wist dat hij erin was geluisd maar wilde het niet toegeven. Zeker niet aan zijn dochter. Dat ze altijd gelijk had gehad.
De beelden gaan aan haar voorbij.
De beelden dat ze haar vader dood vond. De beelden van haar altijd aanwezige zeer hard werkende vader die altijd vol met ondernemen was.
Was verworden door het verlies van zijn vrouw en de leugens en bedrog naar een slachtoffer waar m'n eerste klant mee begint...

0
0
0
s2sdefault