Boekbespreking Leven vanuit het loslaten van Al.

Onlangs kreeg ik het boek van Sjamaan Miranda aangereikt, omdat een van mijn eigen ervaringen erin is verwerkt als column.

Het is een uniek levenswerk en begint met hoe Miranda zelf opgroeide en hoe ze op het Sjamanistische pad terechtkwam.
Grootgebracht als Jehova’s Getuige, met handelen in aandelen, kamerverhuur, koop/verkoop van huizen, fokken van Yorkshire Terriërs en renpaarden, stond het harde wereldje haar steeds meer tegen. Het egoïsme, het materialisme. Met dieren was er een bijzondere band. Niemand liet ze toe werkelijk toe, behalve haar lievelingsmerrie en de honden.
Ze groeide op in een vrij gesloten gezin. Toch was haar moeder haar beste vriendin. Van alles ondernamen ze samen.
Later werkte ze met haar vader in een Natuurgeneespraktijk, waar ze zich meer thuis voelde dan in de zakenwereld.

Toen haar dierbare moeder overleed, openbaarde zich bij Miranda de gave. De pijn en ervaringen van mensen voelde ze in haar lichaam, in zichzelf. Voor haar was dit een nieuwe, heftige ervaring.
Je beleeft mee hoe ze het moderne leven omzet in de mystiek en de energie van het Sjamanisme.
Thema’s als loslaten (de titel zegt het al), verlies, rouw, blokkades, energie, karma, bewust-zijn en geestelijke en lichamelijke harmonie, komen allemaal aan bod. Hoe het is zonder ego, om vanuit innerlijke vrijheid je levenspad te volgen.
Er is ook informatie over de essentie en geschiedenis van Siberisch Sjamanisme. Deze gave is ook geen ambitie waarnaar je kunt streven. Het zit in je of niet. Het is een levensweg, geleid door de kosmos.
Miranda zelf is verrassend nuchter en wars van rituelen. Dat is een leuk gegeven. Alles buiten het ‘reguliere’ stuit algauw op vooroordelen.

Soms mis ik alinea’s, interpunctie of woorden die aan elkaar horen zijn los. (Bijvoorbeeld trancereis). Maar dit zijn details. Het was zo boeiend dat ik het moeilijk weg kon leggen.
Het is met hart en ziel geschreven, zonder pretentie. Het is eerlijk en onthullend.

De vele columns laten je meebeleven hoe onverwerkt leed omgezet kan worden in kracht en het ervaren van innerlijke vrijheid. Boeiend en aangrijpend. Verhalen van mensen, hun levenspad, wat ze hebben doorgemaakt.
Zoals een meisje dat opgesloten zat in zichzelf en de weg krijt was. Aan alle kanten werd er aan haar getrokken. Na twee sessies kwam ze los en ging ze eigen keuzes maken. Jeugdzorg vroeg advies aan Miranda hoe men nu met het meisje om moest gaan! Ze is geestelijk sterker geworden en heeft weer zin in het leven.
Het meebeleven van de Sjamaanse sessies beleefde ik als een bevrijding van mezelf.
Het klopt met mijn eigen ervaringen.
Mijn eigen verhaal wat een Sjamaanse sessie voor me gedaan heeft, staat er ook in.

Veel mensen ervaren het als verloren tijd als ze crashen. Toch lijkt het soms het begin van een nieuwe weg, het vinden van jezelf. Het kan een versneld groeiproces inluiden.
Het boek verdient zeker aandacht en kan de moeite waard zijn voor iedereen die zich met bezighoudt met geestelijke groei, innerlijke harmonie, loslaten van wat we gewend zijn en het helen en bevrijden van jezelf.

Sarah Morton.

Leven vanuit het loslaten van al
van Sjamaan Miranda
Uitgeverij: Boekscout.
ISBN: 9789462063358
Ook verkrijgbaar in haar praktijk en te bestellen via haar website: www.sjamaanmiranda.nl

 
0
0
0
s2sdefault