Hoe schrijf je dit! Of beter nog hoe omschrijf je dit? Ik zit halverwege mijn derde workshop Sjamanisme die ik volg bij Sjamaan Miranda. Ruim 9 maanden verder. Ik wil mijn gevoel omschrijven, veel vragen schieten door mijn hoofd. Zijn het emoties die loskomen? Is het de frequentie die voelbaar verhoogd door het energieniveau dat ik zelf opwek. Of zijn het mijn gidsen die telkens beter met mij in contact komen te staan? Komt het door het licht wat ik opneem, uitzend en weer opneem enz.? Of is het van alles net een beetje? Of gewoon ALLES en meer waar ik nu nog geen weet van heb?!

Eén ding weet ik zeker, heel erg zeker! Mijn spiritueel waarnemingsvermogen neemt nu opeens exponentieel toe op alle gebieden van mijn enkele fysieke lichaam tot aan al mijn esoterische lichamen. Dankzij het altijd zo vriendelijke Universum gaat het gelukkig wel gepaard met tussenpozen van rust. Pfff je kunt altijd even bijkomen, máár niet te lang. Weet dit, ik ben een man en zal dus nooit zelf kinderen baren, maar ik heb nu wel een idee en invoeling wat "de opbouw van weeën, tijdens een bevalling ongeveer moet inhouden. Ik had nooit kunnen bedenken dat een man ooit het volgen van de workshop Sjamanisme zou vergelijk met het krijgen van een kind. Nieuwsgierig? Mag ik dit met jouw delen?

Het begint zo: Ergens in het verleden ben je eraan begonnen. Je hebt je eerste sessie en het is gelijk raak. Je weet nog niet helemaal wat je eigenlijk overkomen is maar het voelt goed. Het borrelt in je lichaam. Je leeft in de weken erna in een tijd waarin niets lijkt te gebeuren maar toch groeit er iets. En weet je dat er iets veranderd is, je leven zal nooit meer hetzelfde zal zijn. Het is allemaal heel spannend en voelt heel goed!

Je wordt overgevoelig, soms emotioneel of agressief en de simpelste dingen maken veel in je los. Oude slechte gewoonten voldoen opeens niet meer en worden moeilijker om aan toe te geven. Je trekt je gemakkelijk terug als je het nodig hebt. Je leert je over te geven elke ochtend opnieuw, maar je geeft je steeds makkelijker over aan je nieuwe ervaring en aan je bewuste keuze om je huidige leven te expanderen. Je had namelijk altijd het gevoel dat er iets miste.

Naarmate de tijd en sessies verstrijken word de groei voor jezelf beter zichtbaar en opeens begint de buitenwereld het ook te zien. Je uitstraling verandert en zelfs fysiek verander je mee, je neemt andere beslissingen, en je kiest als vanzelfsprekend dingen die gezond en goed voor je zijn. Je kunt makkelijker ‘nee’ zeggen want je voelt steeds meer en meer wat wel en niet bij je past. Als een volleert balerina lijk je soms te balanceren maar je stapt gelukkig nooit mis. De stappen die je dan neemt lijken soms op je oude stappen maar zijn toch net ff anders.

De individuele sessies daar kijk je maandelijks naar uit alsof je naar een controle moet. En niet geplande sessies voelen aan alsof je voor een pretecho ben geweest. Af en toe schrik je van een plotselinge verandering, een pijn of een langer moment van stilte, maar gelukkig er is niets aan de hand het hoort bij het proces. In het begin moet je heel veel slapen, maar naarmate de tijd en sessies vorderen ga je het steeds met minder slaap doen!

Je ruimt je huis op, je gaat op zoek naar nieuwe dingen. Je gooit gemakkelijker dingen weg en behoudt alleen wat je echt wilt gebruiken. Je bent je meer bewust van je zintuigen en deze geven meer informatie door dan je gewend was. Je kunt makkelijker tijd voor jezelf maken en je eet alleen wat je op dat moment lust. Je hebt niet langer het gevoel je te moeten aanpassen.

Je leeft ernaar toe, de grote dag! Dat vind ik dus ook zo leuk aan de workshop Sjamanisme die ik bij Miranda volg. Je werkt naar een doel toe. Vandaag vroeg ik me af hoe ik in hemelsnaam kon omschrijven hoe ik me werkelijk op dit moment voel. Dit is een benadering, het voelt als volgt:

Schrik & Blijdschap het is begonnen, pijn heel veel pijn kort maar zeer krachtig als een trigger om daadwerkelijk los te laten. Zo snel als de pijn opkomt, zakt zij weg en wordt geheeld, getransformeerd en komt niet meer in dezelfde vorm terug. Toch…het blijft maar opbouwen, nieuwe pijn andere pijn de rustpauzes worden korter. Je kunt je nergens meer druk over maken, je moet alles loslaten. Het proces blijft zich herhalen. Pijnen waarvan je niet wist dat je ze had of zelfs had opgewekt. Je kunt het niet tegenhouden. Er gebeurt van alles om je heen en buiten jezelf, en van alles binnen jezelf. Je twijfelt een moment hou ik dit wel vol de frequentie verhoogt, zal ik dit overleven. De oude manieren van vrienden om advies vragen is geen optie meer. Het is JIJ en de NATUUR. Er is echter maar één mogelijk, het gaat eruit! Je zet door er is maar 1 uitgang uit de tunnel. Je denkt ik haal het niet meer, dit is mijn laatste adem. En daar is het opeens! Je behaalt de finish, je ziet opeens je bundel van geluk en je vergeet direct de pijn van de periode ervoor. Je wordt overgoten met een gevoel van geluk, liefde vooral vrijheid en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Want je leeft eindelijk!

BETER? Jazeker, beter dan je je ooit kon voorstellen. Je kunt niet terug bij het oude gevoel, het voelt alsof je je altijd zo hebt gevoelt. Dan besef je, dat je eindelijk weer voelt dat wat je voelt klopt en perfect is. Geheel in het hier en nu. Je leeft nu en leeft met het inzicht dat het creëren en behouden van bagage wat je ooit gewend was te doen je in feite in meerdere tijdslijnen tegelijk hield. Hoe meer bagage des te meer tijden. Het gelijktijdig leven in de vele Verledens en het Nu,leidt er alléén maar toe dat je verder van jezelf komt te staan. Als je in één tijd leeft sta je weer in je kracht en in jezelf. Er is maar 1 tijd en die tijd is nu. Je bent als een Adelaar uitgevlogen, je hebt je nest gebouwd en je neemt weer bewust je eigen plek in. Je plek en plaats in het grote geheel waar je altijd toe hebt behoort maar waar je al zolang ver van verwijderd was. Je ontdekt opnieuw je eigen zielskwaliteiten.

Wat een feest, wat een vreugde proficiat……..ik voel me voor eeuwig dankbaar!

Ik stel mezelf nu de vraag,’Harvey, wat is er eigenlijk met je gebeurd?

Ik ben opnieuw geboren in het nieuw bewust - ZIJN!

0
0
0
s2sdefault